Sporazoom emisija 8

Postoji li sloboda kretanja na Kosovu?

Možemo li slobodno da se krećemo kroz naše blisko okruženje, možemo li da prelazimo granice? Kako trgujemo, podržavamo li trgovinu ili podmećemo klipove u točkove trgovine. Ili prevrćemo kamione. Kakva nam je sadašanjost, a kakva je buducnost pred nama? Jesmo li danas slobodniji nego juče? Ovo su samo neka od pitanja u Sporazoomu koji se bavi slobodom kretanja. To su pitanja za Ivana Tomića, direktora Kancelarije za pitanja zajednica pri kabinetu premijera Kosova, analitičara i profesora univerziteta iz Prištine Nedžmedina Spahijua i Nenada Rašića, poslanika Srpske liste u Skupštini Kosova.


Sporazoom emisija 7

Koliko je duboka politička kriza u Prištini?

Na pitanja kako na građane Kosova deluju politička previranja i je li trenutna kriza duboka ili se tako samo čini odgovarali su gosti Sporazooma. Gosti emisije su Branimir Stojanović, potpredsednik Vlade Kosova i Iljir Deda, poslanik Samoopredeljenja. Kako bismo se sporazumeli neophodno je najpre da budemo sigurni da se poštuju jezička prava građana na Kosovu. Da li je u realnosti tako pitali smo goste Sporazooma. Gosti emisije su Slaviša Mladenović, poverenik za jezike, Novica Sovrlić, predsednik Udruženja književnika Kosova i Metohije i Bljerim Gaši, savetnik za zajednice u Vladi Kosova


Sporazoom emisija 6

Razumemo li se? (Jezička prava na Kosovu)

Kako bismo se sporazumeli neophodno je najpre da budemo sigurni da se poštuju jezička prava građana na Kosovu. Da li je u realnosti tako pitali smo goste Sporazooma. Gosti emisije su Slaviša Mladenović, poverenik za jezike, Novica Sovrlić, predsednik Udruženja književnika Kosova i Metohije i Bljerim Gaši, savetnik za zajednice u Vladi Kosova


Sporazoom emisija 5

Kome verujemo? (Sloboda medija)

Postoji li na Kosovu sloboda medija ili je situacija ipak nešto složenija? O tome kome verujemo razgovarali smo u Sporazoomu sa gostima. Gosti emisije su Budimir Ničić, predsednik Društva novinara KIM, Tanja Vujisić, dopisnica Radio Beograda i Imer Muškolaj, predsednik borda Saveta za štampu Kosova.


Sporazoom emisija 4

Postoji li obrazovni sistem na Kosovu?

Kakav obrazovni sistem na Kosovu imamo, a kakav nam treba? Pokušali smo da dobijemo odgovore na neka od ovih pitanja u emisiji Sporazoom. Gosti emisije su Aleksandar Đikić, predsednik Srpskog nacionalnog foruma i Ljeon Maljazogu, izvršni direktor instituta "Demokratija za razvoj".
sporazoom