SPORAZUM: Emisija 5 Sezona 2

SPORAZUM: SUDBINA NESTALIH

Sporazum 5: Tema emisije je bila sudbina nestalih i kidnapovanih lica na Kosovu u periodu od 1998 do 2000.godine. Gosti emisije su bili: rukovodilac Radne grupe za nestala i kidnapovana lica u dijalogu Beograd – Priština Veljko Odalović, predsednik Komisije za nestale u Vladi Kosova Prenk Đetaj i koordinator Udruženja porodica nestalih i kidnapovanih lica na Kosovu i Metohiji Milorad Trifunović.


SPORAZUM: Emisija 4 Sezona 2

SPORAZUM; INTEGRACIJA PRAVOSUĐA NA SEVERU KOSOVA

U emisiji su gostovali Zamenik ministra pravde Kosova Nusret Hodža, glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Mitrovici Šućri Sulja i direktor Centra za zastupanje demokratske kulture ACDC Dušan Radaković.


SPORAZUM Emisija 3 Sezona 2

SPORAZUM: SPOLJNOPOLITIČKI ASPEKTI DIJALOGA

U novoj emisiji Sporazum govorili smo o spoljnopolitičkim aspektima Briselskog dijaloga i srpsko-albanskih odnosa. Gosti emisije su bili dopisnik lista Koha Ditore i zagrebačkog Jutarnjeg lista iz Brisela Avgustin Paljokaj i politički analitičar iz Beograda i osnivač Foruma za etničke odnose Dušan Janjić. U emisiji je emitovana i izjava šefa Misija OEBS-a u Prištini Jana Bratua i fragmetni istraživanja NVO Aktiv "Analiza trendova" iz juna 2016.godine.


Sporazum Emisija 2 Sezona 2

SPORAZUM: O BEZBEDNOSTI ZAJEDNICA NA KOSOVU

Tema nove emisije Sporazum kojea je bila e mitovana 9.novermbra je bila bezbednost zajednica na Kosovu u svetlu Briselskog dijaloga. U emisiji su učestvovali: zamenik ministra unutrašnjih poslova Kosova Milan Radojević, politički analitičar Nedžmedin Spahiju i izvršni direktor nevladine organizacije Humani centar Mitrovica Veroljub Petronić. U emisiji su dotaknute važne teme i bezbednosni rizici poput Zakona o Trepči, nedavnom incidentu u Mušutištu i stanju na severu Kosova nakon uklanjanja i poslednjih barikada na Ibru. U emisiji će biti izneti i najvažniji rezultati istraživanja „Stavovi Srba na Kosovu o bezbednosti posle potpisivanja Briselskog sporazuma“ koje je nedavno objavio Humani centar Mitrovica. Emisija je emivanai na kanalima televizija: Mir, Most, Herc, Puls, Kim i Mitrovica u sredu 9.novembra od 21 čas.


SPORAZUM EMISIJA 1 SEZONA 2

SPORAZUM: NETRANSPARENTNOST BRISELSKOG DIJALOGA

Novi ciklus emisija Sporazum koje se snImaju u Centru građanske energije u Mitrovici startovao je 26.oktobra. U prvoj emisiji koja se bavila netransparentnošću Briselskog dijaloga i mogućnostima medija i civilnog društva da pomognu u osvetljavanju ovog procesa gostovali su urednica veb portala Kosovo Sever Tatjana Lazarević, glavni i odgovorni urednik lista Koha Ditore Agron Bajrami i novinar časopisa Vreme Dejan Anastasijević. Emisija je emiovana na kanalima TV Mreže i TV MItrovica
sporazoom