SPORAZUM: Emiisija 6 Sezona 2

SPORAZUM: O UČEŠĆU SRBA U KOSOVSKIM INSTITUCIJAMA

Komentarišući nastavak dijaloga u Briselu između Prištine i Beograda posle prve sednice na najvišem nivou u kojoj su učestovali Tomislav Nikolić, Aleksandar Vučić, Hašim Tači i Isa Mustafa, uz posredovanje šefice evropske diplomatije Fedirike Mogerini, gosti emisije Sporazum su pozdravili nastavak razgovora i naglasili da je smirivanje tenzija na Kosovu prioritet u interesu svih strana. Predsednica Evropskog pokreta Srba na Kosovu, profesor doktor Rada Trajkovic ističe da su pregovori u Briselu vise uspeh Evropske unije kao posrednika, nego samih učesnika u dijalogu, a kao poseban razlog učešća srpskih predstavnika navodi predstojeće predsedničke. Po mišljenju poltitičkog analitičara Nedžmedina Sphaiua najbitnije od svega je da se ti pregovori nastave i da se tenzije na obe strane smire. Odbornik u Skupštini opštine Leposavić Nenad Radosavljević upozorava na to da se sa jedne strane ništa spektakularno ne dešava u smislu dogovora o novim pitanjima.


SPORAZUM: Emisija 5 Sezona 2

SPORAZUM: SUDBINA NESTALIH

Sporazum 5: Tema emisije je bila sudbina nestalih i kidnapovanih lica na Kosovu u periodu od 1998 do 2000.godine. Gosti emisije su bili: rukovodilac Radne grupe za nestala i kidnapovana lica u dijalogu Beograd – Priština Veljko Odalović, predsednik Komisije za nestale u Vladi Kosova Prenk Đetaj i koordinator Udruženja porodica nestalih i kidnapovanih lica na Kosovu i Metohiji Milorad Trifunović.


SPORAZUM: Emisija 4 Sezona 2

SPORAZUM; INTEGRACIJA PRAVOSUĐA NA SEVERU KOSOVA

U emisiji su gostovali Zamenik ministra pravde Kosova Nusret Hodža, glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Mitrovici Šućri Sulja i direktor Centra za zastupanje demokratske kulture ACDC Dušan Radaković.


SPORAZUM Emisija 3 Sezona 2

SPORAZUM: SPOLJNOPOLITIČKI ASPEKTI DIJALOGA

U novoj emisiji Sporazum govorili smo o spoljnopolitičkim aspektima Briselskog dijaloga i srpsko-albanskih odnosa. Gosti emisije su bili dopisnik lista Koha Ditore i zagrebačkog Jutarnjeg lista iz Brisela Avgustin Paljokaj i politički analitičar iz Beograda i osnivač Foruma za etničke odnose Dušan Janjić. U emisiji je emitovana i izjava šefa Misija OEBS-a u Prištini Jana Bratua i fragmetni istraživanja NVO Aktiv "Analiza trendova" iz juna 2016.godine.


Sporazum Emisija 2 Sezona 2

SPORAZUM: O BEZBEDNOSTI ZAJEDNICA NA KOSOVU

Tema nove emisije Sporazum kojea je bila e mitovana 9.novermbra je bila bezbednost zajednica na Kosovu u svetlu Briselskog dijaloga. U emisiji su učestvovali: zamenik ministra unutrašnjih poslova Kosova Milan Radojević, politički analitičar Nedžmedin Spahiju i izvršni direktor nevladine organizacije Humani centar Mitrovica Veroljub Petronić. U emisiji su dotaknute važne teme i bezbednosni rizici poput Zakona o Trepči, nedavnom incidentu u Mušutištu i stanju na severu Kosova nakon uklanjanja i poslednjih barikada na Ibru. U emisiji će biti izneti i najvažniji rezultati istraživanja „Stavovi Srba na Kosovu o bezbednosti posle potpisivanja Briselskog sporazuma“ koje je nedavno objavio Humani centar Mitrovica. Emisija je emivanai na kanalima televizija: Mir, Most, Herc, Puls, Kim i Mitrovica u sredu 9.novembra od 21 čas.
sporazoom