SPORAZUM: EMISIJA 10 SEZONA 2

ČIJE JE NAŠE KULTURNO NASLEĐE?

U emisiji čija je tema bila očuvanje i promocija kulturnog nasleđa na Kosovu govorili su novinar i reditelj Predrag Radonjić, književnik iz Đakovice Ranko Đinović i direktor Kosovskog muzeja Skender Boštrakaj. April 2017.


SPORAZUM Emisija 9 Sezona 2

KOSOVO IZ UGLA SAD I VB

U emisiji su gostovali ambasador SAD na Kosovu Greg Delavi i ambasador Velike Britanije Rori O Konel, Mart 2017.


Sporazum Emisija 8 Sezona 2

HISTORIA MAGISTRA VITAE EST

Tema emisije Sporazum je bila zastupljenost predmeta istorije u školskim udžbenicima na Kosovu i u Srbiji. Gosti emisije su bili politikolog Škeljzen Gaši iz Prištine i profesor istorije Univerziteta u Nišu Nebojša Ozimić.


SPORAZUM: Emisija 7 Sezona 2

KULTURA KAO EKONOMSKA KATEGORIJA

Saradnja između srpskih i albanskih umetnika iz Beograda i Prištine postoji, ali nije dovoljna. I da je ta saradnja bolja, ona neće pomiriti narode, zna se kako i ko to treba da radi, slažu se Borka Pavićević, Jeton Neziraj i Nenad Todorović.


SPORAZUM: Emiisija 6 Sezona 2

SPORAZUM: O UČEŠĆU SRBA U KOSOVSKIM INSTITUCIJAMA

Komentarišući nastavak dijaloga u Briselu između Prištine i Beograda posle prve sednice na najvišem nivou u kojoj su učestovali Tomislav Nikolić, Aleksandar Vučić, Hašim Tači i Isa Mustafa, uz posredovanje šefice evropske diplomatije Fedirike Mogerini, gosti emisije Sporazum su pozdravili nastavak razgovora i naglasili da je smirivanje tenzija na Kosovu prioritet u interesu svih strana. Predsednica Evropskog pokreta Srba na Kosovu, profesor doktor Rada Trajkovic ističe da su pregovori u Briselu vise uspeh Evropske unije kao posrednika, nego samih učesnika u dijalogu, a kao poseban razlog učešća srpskih predstavnika navodi predstojeće predsedničke. Po mišljenju poltitičkog analitičara Nedžmedina Sphaiua najbitnije od svega je da se ti pregovori nastave i da se tenzije na obe strane smire. Odbornik u Skupštini opštine Leposavić Nenad Radosavljević upozorava na to da se sa jedne strane ništa spektakularno ne dešava u smislu dogovora o novim pitanjima.
sporazoom