Sporazum o pet godina od potpisivanja Brisleskog sporazuma

Petogodišnjica Briselskog sporazuma

U novom Sporazumu, govorilo se o petogodišnjici Briselskog sporazuma. Na ovu temu govorili su bivši ministar za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije, Goran Bogdanović, analitičar iz Mitrovice, Nedzmedin Spahiu i glavni i odgovorni urednik radija ,,Kontakt plus", Željko Tvrdišić.


SPORAZUM o briselskom dijalogu

Briselski dijalog - kuda idemo?

U novom Sporazumu govorilo se o posledicama intervencije kosovske policije prilikom hapšenja Marka Đurića u Mitrovici. Gosti su bili: direktorka evropskog pokreta Srba, Rada Trajković, politički analitičar iz Prištine Krenar Gaši i Marko Savković, politički analitičar iz Beograda. Emisija Sporazum se emituje na kanalima TV Mir, TV Most, TV Herc i TV Puls svake druge srede od 21 čas.


SPORAZUM o bezbednosti na Kosovu

SPORAZUM o bezbednosti na Kosovu

U novom Sporazumu koji se emitovao 21 marta od 21:00 govorilo se o tome koliko smo bezbedni. Zamenik ministra unutrašnjih poslova Milan Radojević zadovoljan je tokom, ali ne tempom istrage ubistva Olivera Ivanovića. Fljorijan Ćehaja ne očekuje efikasnost institucija, jer to “nisu pokazale ni u ostalim slučajevima“. Ksenija Božović poručuje da svi snose odgovornost za atentat na lidera GI SDP.


SPORAZUM Emisija 2 Sezona 4

Specijalni sud

SPORAZUM: Da li je kosovska javnost spremna da se suoči sa suđenjem nekih od komandanata bivše Oslobodilačke vojske Kosova? Kako, posle iskustva sa Haškim tribunalom, na Specijalni sud za ratne zločine gledaju Srbi i Albanci na Kosovu i koliko kažnjavanje odgovornih doprinosi procesu normalizacije odnosa i pomirenju, govorili su civilni aktivisti iz Prištine Nora Ahmetaj i Bekim Bljakaj, predsednik Komisije za nestala lica Vlade Srbije Veljko Odalović i advokat Nebojša Vlajić.


SPORAZUM: Emisija 1 Sezona 4

Kosovo deset godina nakon proglašenja nezavisnosti

S. Mitrovica - U novoj emisiji Sporazum četvrte sezone, govorilo se o Kosovu deset godina od proglašenja nezavisnosti. Da li je mlada kosovska demokratija usvojila evropske vrednosti? Sta nas koči na putu ka Evropi? Hoće li briselski dijalog biti okončan ove godine? ? O tome u prvom Sporazumu u novoj sezoni ove srede, 21-og februara od 21:00 govorimo sa političkim analitičarem iz Prištine Beljujom Bećajem, predsednikom Srpskog nacionalnog foruma Momčilom Trajkovićem i liderom Progresivne demokratske stranke, Nenadom Rašićem.
sporazoom