SPORAZOOM: Šta sad?

SPORAZOOM: Šta sad?


SPORAZOOM: Pravo iz Brisela

SPORAZOOM: Pravo iz Brisela

U novoj emisiji Sporazum koja se emitovala sinoc, u sredu 26-tog juna od 21 čas u intervjuu sa dopisnikom Koha ditore i zagrebačkog Jutarnjeg lista govorilo se o mogućnostima za postizanje sveobuhvatnog sporazuma između Prištine i Beograda u svetlu nedavno održanih evropskih izbora. Postoji li razlika između američkog i evropskog pristupa u rešavanju „kosovskog čvora“, ima li Kosovo šansu da ovaj put, nakon nedavne ponovljene kandidature, postane članica Interpola i ko će biti „nova Mogerini“, neka su od pitanja iz emisije Sporazum koju mozete pogledati na YT kanalu Nezavisne TV Mreze.


SPORAZOOM sa Vetonom Suroijem, Bodom Veberom i Dušanom Janjićem

POTREBNO RESETOVANJE DIJALOGA

Specijalna emisija iz ciklusa Sporazum, razmatrala je aktuelnu društvenu i političku situaciju uoči najavljenog susreta Prištine i Beograda u Parizu, do kojeg dolazi na osnovu inicijative francuskog predsednika Emanuela Makrona, a gosti su Bodo Veber iz Berlinskog saveta za politku demokratizacije, politički analitičar iz Beograda Dušan Janjić i književnik i publicista Veton Suroi. Gosti emisije analiziraju moguća rešenja nakon odustajanja od politike razgraničenja, odnosno korekcije granica i raspravljaju o tome da li je potreban Ahtisari plus u smislu ostvarivanja prava srpske zajednice na Kosovu i nadležnosti načelno dogovorene Asocijacije/Zajednice opština sa srpskim većinskim stanovništvom. Procenjuju da će dijalog Beograda i Prištine biti „resetovan“ i da će se strane vratiti pregovaračkom procesu tražeći rešenja u interesu građana. Emisija je snimljena u Draču, tokom konferencije pod nazivom „Kako civilizovati pregovore“ u organizaciji Kosovske fondacije za otvoreno društvo.


SPORAZOOM sa Fljorijanom Ćehajom i Radom Trajković

SpoRAZUMevanje

U najnovijoj emisiji Sporazum gosti su bili direktor Centra za bezbednosne studije Fljorijan Ćehaja i predsednica Evropskog pokreta Srba na Kosovu Rada Trajković. Ćehaja smatra da je poslednja akcija Policije Kosova na severu Kosova bila potpuno legitimna i u skladu sa zakonom, a Trajkovićeva je mišljenja da je policija bila represivna i da je Srpska lista trebalo da traži odgovornost ministra unutrašnjih poslova Kosova.


SPORAZOOM SA TATJANOM LAZAREVIĆ I JETOM DŽARA IZ NOVINARSKOG UGLA

SPORAZOOM: IZ NOVINARSKOG UGLA

U novom Sporazum-u, emiotovanom 29.05 na kanalima televizija Nezavisne TV Mreže, dve, možda i najpoznatije, novinarke sa Kosova komentarišu našu zbilju: Jeta Džara, sinonim za istraživačko novinarstvo iz Prištine i Tatjana Lazarević, urednica informativnog portala Kosovo sever iz Severne Mitrovice.
sporazoom