SPORAZUM: OPIPAVANJE PULSA

SPORAZUM: OPIPAVANJE PULSA

Posle formiranja nove vlade Kosova i prvog susreta premijera Aljbina Kurtija sa zvaničnicima Evropske unije, novo staro pitanje je na stolu: kakve su perspektive Briselskog dijaloga i kako doći do sveobuhvatnog sporazma o normalizaciji odnosa između Prištine i Beograda. O tome u Sporazumu govore: bivši šef pregovaračkog tima Beograda Borko Stefanović, dopisnica Radio Televizije Kosova iz Brisela Đeraćina Tuhina i član Srpske liste Branimir Stojanović


SPORAZUM: POVERENJE I BEZBEDNOST

SPORAZUM: POVERENJE I BEZBEDNOST

Jesu li svi građani Kosova podjednako bezbedni? Koliko je poverenje građana u Policiju Kosova i da li mediji i politička retorika igraju ulogu u očuvanju mira i bezbednosti na Kosovu, za Sporazum govore: zamenik generalnog direktora Policije Kosova Dejan Janković, istraživač Kosovskog centra za bezbednosne studije u Prištini Špat Baljaj i glavni i odgovorni urednik Radija Goraždevac Darko Dimitrijević.


SPORAZUM: U IŠČEKIVANJU DIJALOGA

SPORAZUM: U IŠČEKIVANJU DIJALOGA

Nakon formiranja novih kosovskih vlasti i odluke da će premijer Aljbin Kurti predvoditi kosovsku delegaciju u razgovorima sa Beogradom, postavlja se pitanje kakva su očekivanja Međunarodne zajednice, a pre svega EU i SAD, od nastavka dijaloga u Briselu. O tome za emisiju Sporazum govore: profesor i direktor programa upravljanja konfliktima i američke spoljne politike, u Školi za napredne međunarodne studije Džons Hopkins, Danijel Server, dopisnik Koha Ditore i zagrebačkog Jutarnjeg lista iz Brisela Avgustin Paljokaj i novinar i političar iz Beograda Boško Jakšić.


SPORAZUM: ZA DLAKU NOVI IZBORI

SPORAZUM: ZA DLAKU NOVI IZBORI

SPORAZUM: ZA DLAKU NOVI IZBORI Kako će funkcionisati vlast na Kosovu koju će predvoditi Vjosa Osmani i Aljbin Kurti i od čega će zavisiti njena uspešnost? Gde su poslanici Srpske liste kada nisu u skupštinskoj sali i da li je njihovo neučestvovanje u ključnim momentima za Kosovo dobar potez ili politička greška na samom početku novog mandata? O tome za SporaZoom govore Beljulj Bećaj, politički analitičar i Dušan Janjić, direktor Foruma za etničke odnose.


ZNAČAJ GLASA MANJINSKIH ZAJEDNICA

ZNAČAJ GLASA MANJINSKIH ZAJEDNICA

SPORAZUM: ZNAČAJ GLASA MANJINSKIH ZAJEDNICA Kolika je snaga i uticaj političkih predstavnika nevećinskih zajednica na političkoj sceni Kosova? Jesu li problemi u svim manjinskim zajednicama isti i šta očekuju građani od onih koji ih predstavljaju u Parlamentu? O tome u novoj emisiji Sporazum govore politikolog Ljubomir Stanojković, novinar Refik Kasi i izvršni direktor NVO Glas Roma,Aškalija i Egipćana Isak Skenderi.
sporazoom