Slobodno srpski sa Žarkom Ristićem
28/11/2023|Autor: Administrator|
|

Slobodno srpski sa Žarkom Ristićem

 

U 450.emisiji Slobodno srpski gostovao je direktor Narodnog pokreta Srbije Žarko Ristić. U intervjuu Budimiru Ničiću on je rekao da će od 1. januara, kada na snagu stupa vizna liberalizacija, najverovatnije veliki broj mladih ljudi napustiti Kosovo, što je po njegovim rečima i očekivano.

Svi idu za boljim životom. Tamo gde je mir i blagostanje tamo svi idu, to je još od pamtiveka bilo. Mir dolazi gde se poštuje zakon i red, a blagostanje gde postoji garancija imovine i svega“.

On smatra je zvanični Beograd u velikoj meri odgovoran što je hiljade srpski porodica poslednjih godina napustilo Kosovo.

„Da je bilo volje i želje bilo koje vlasti, da je neko imao želju da taj narod opstane ovde, radilo bi se drugačije skroz. Bila bi data mogućnost mladim ljudima da se ovde zaposle, da se školuju kako treba, da ostanu i stvaraju porodicu ovde. Jednostavno se to nije dešavalo nego su se dešavali razni pritisci i pretnje i razna ucenjivanja. Narod je shvatio da to ne može da podnese, tražio je svoj komfor i odlazio polako sa teritorije Kosova“.

Komentarišući gotovo svakodnevne tenzije na relaciji Beograd – Priština, Ristić smatra da je u pitanju sinhornizovano delovanje Aleksandra Vučića i Aljbina Kurtija u cilju opstanka na vlasti.

„Njihov jedin cilj je vlast. U svakom miru i blagostanju narod počinje normalno da razmišlja i onda može da bira svoju vlast. A njima uvek treba tenzija i oni prave tenziju sinhronizovano, namerno...“

Ristić je ocenio da to što predstojeći srpski parlamentarni izbori neće biti održani i na teriotriji Kosova predstavlja „pad države“(Srbije) i „maltretiranje naroda“.
 

 


PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni