EVAKUISANA PORODICA U RANILUGU
13/03/2016|Autor: Administrator|
|

RANILUG, K. MITROVICA - Rukovodilac pokrajinskog kriznog štaba  Dušan Kozarev izjavio je danas da je zbog poplava jedna porodica iz Raniluga u Kosovskom Pomoravlju evakuisana, a da je na severu Kosova u porastu nivo Ibra. 
Kozarev je za Tanjug rekao da su članovi jedne porodice iz Raniluga, čiji dom je poplavljen, izmešteni kod rođaka u subotu, a da je u sličnoj situaciji još šest porodica koje ugrožava Binačka Morava. 
U Ranilug su stigle i ekipe Crvenog krsta iz Mladenovca sa pumpama za vodu i pratećom opremom, rekao je Kozarev i dodao da je u porastu za 40 cm i reka Ibar na severu Kosova, gde je u opštini Zvečan poplavljeno poljoprivredno zemljište. 
Ono što je najvažnije je da za sada nisu ugrožene kuće i domaćinstva u ovom području, kazao je Kozarev, inače i zamenik direktora Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju. 
Velike površine obradivog poljoprivrednog zemljišta i oranica u Kosovskom pomoravlju nalaze se pod vodom. 
U južnom delu Kosovske Mitrovice izlila se reka Sitnica koja je poplavila nekoliko kuća čiji su vlasnici Albanci a poplavljeno je na stotine hektara obradivog zemljišta koje se nalazi uz priobalje ove reke.  
Ukoliko kiša nastavi da pada situacija u ovom delu Kosovske Mitrovice mogla bi da bude izuzetno ozbiljna upozorili su iz Direkcije za zaštitu i spašavanje opštine u (južna) Mitrovica.  
Na severu Kosova kiša pada od subote veče. 
 
Izvor: Tanjug

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni