DODELJENO ZEMLJIŠTE ZA IZGRADNJU NOVINARSKOG DOMA
08/05/2015|Autor: Administrator|
|

GRAČANICA, 7.maj - Zahtev Udruženja novinara Srbije (UNS) za dodelu zemljišta, na kome će biti izgrađen Novinarski dom, jednoglasno su danas usvojili odbornici SO Gračanica na predlog predsednika opštine Vladete Kostića.
Odbornici su usvajanjem ove odluke Udruženju novinara Srbije dodelili opštinsko zemljište površine 400 metara kvadratnih na period od 99 godina, uz mogućnost produženja, bez obaveze plaćanja zakupnine. 
Predsednik opštine Gračanica Vladeta Kostić izjavio je da će novinari imati podršku opštine u narednom periodu i da je ponosan što je ovo novinarsko Udruženje kao centar svojih okupljanja i aktivnosti na Kosovu izabralo upravo Gračanicu.
 “Drago mi je što će predstavnici medija i novinari koji u ime srpske zajednice izveštavaju sa Kosova sada imati svoju kuću, svoj dom i da više ne rade u uslovima koji nisu pristojni za ovu struku. Realizacijom ove ideje oni više neće raditi po privatnim kućama, lokalnim kafićima i kafanama već će imati svoj kutak“, kazao je Kostić.
Predsednik Udruženja novinara Srbije na Kosovu Budimir Ničić zahvalio se odbornicima opštine Gračanica i istakao da tek sledi težak posao pronalaženja donatora spremnih da pomognu izgradnju Novinarskog doma u Gračanici.
„Nadam se da ćemo do kraja godine imati svoj krov nad glavom. Nama je prostor preko potreban. Mislim da smo to zaslužili jer smo u poslednjih 15 godina pokazali i dokazali da smo stabilan stub informisanja, pre svega srpske zajednice na Kosovu, a i šire. Takođe smo se pokazali kao kredibilan partner i beogradskih i međunarodnih medija“, rekao je Ničić.
Novinarski dom u Gračanici biće sedište Udruženja novinara Srbije na Kosovu i mesto otvoreno za sve novinare bez obzira na nacionalnost.  Ideja je da Novinarski dom ima i muzej srpskih medija sa Kosova, funkcionalni studio za uključenja iz Gračanice sa montažnom jedinicom i opremom za audio-vizuelna snimanja, kao i klub „Reporter“ . Zamisao je da Novinarski dom bude samoodrživ .
 
 

VideoPROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni