ZSO POSLE PARLAMENTARNIH IZBORA
02/03/2014|Autor: Administrator|
|

PRIŠTINA, 2.mart - Lider Građanske inicijative "Srpska" Vladeta Kostić ocenio je da Zajednica srpskih opština - ZSO ne može biti formirana dok se ne završe parlamentarni izbori u Srbiji i skupštinski izbori na Kosovu."Mislim da je tako bolje, jer ćemo tada imati vlade i u Prištini i u Beogradu i skupštine sa punim kapacitetima i mandatima, " rekao je on napominjuhci da kosovska vlada nema većinu u parlamentu a samim tiim ni političku snagu da sprovodi Briselski sporazum, prenosi prištinski list "Tribuna".Kostić je, kako prenosi list, u intervjuu Radiju Slobodna Evropa rekao da se GI "Srpska" na lokalnim izborima bavila lokalnim temama i problemima običnih ljudi, a ne visokom politikom.
"Na takav način smo pobedili u devet opstina. Srpska je time dokazala da postoji mogucnost da se realizuje jedan opšti konsenzus među Srbima u srpskoj zajednici na Kosovu.On kaže da GI "Srpska" spremno čeka izbore za kosovsku skupštinu."Da li cemo ucestvovati u formatu građanske inicijative ili ćemo registrovati partiju o tome ćemo doneti odluku u narednom periodu", kazao je Kostic.
Ekstremni elementi među Srbima i Albancima predstavljaju problem, napomenuo je on."Građanska Inicijativa Srspka imala je protivnike upravo u onim ultra- desnicarskim političkim partijama koje okupljaju Srbe. Ali zelim da podsetim da su protiv "Srpske" bile i ultra-desnicarske snage unutar Kosova, odnosno političke partije koje okupljaju Albance na Kosovu", zaključio je Kostić.Izvor: Tanjug.
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni