ZA ŠTO SKORIJE OSNIVANJE SUDA
01/09/2014|Autor: Administrator|
|

BEOGRAD, 29. avgusta 2014. (Beta) - Srpsko Tužilaštvo za ratne zločine i Udruženje kidnapovanih i nestalih sa Kosova založili su se danas za što skorije formiranje Suda za ratne zločine Oslobodilačke vojske Kosova kako bi se otkrila sudbina oko 2.500 nestalih. 
U beogradskom Specijalnom sudu danas su se sastali zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarich i predstavnici Udruženja kidnapovanih I ubijenih sa Kosva na čelu sa Simom Spasichem. 
vo udruženje vech peti dan protestuje ispred Specijalnog suda gde je na zidu prekoputa zgrade u Ustaničkoj ulici postavilo "srpski zid plača" sa fotografijama oko 2.500 nestalih od 1998 godine. 
"Vech 16 godina mi tražimo da se reši sudbina i da otkrijemo šta je sa našim najmilijima", kazao je Spasich, i istakoa da jedinu nadu daje osnivanje suda za zločine OVK. 
On je ukazao i na to da ni pojedine domache institucije nemaju odgovarajuchi odnos prema pitanju nestalih, podsetivši na primer kada je Apelacioni sud doneo oslobođajuchu presudu za gnjilansku grupu. 
Zamenik tužioca Bruno Bekarich istakao je da che porodice otetih I nestalih uvek imati pomoch i podršku tužilaštva i da su sa razlogom ljuti, jer ne dobijaju odgovore na to šta se desilo sa njihovim bližnjima. 
"Formiranje suda za ove zločine dache priliku porodicama da pred javnošchu ispričaju svoje priče, a sa druge strane biche oni koji su odgovorni za njihovu nesrechu", kazao je Vekarich. 
 
 

Video



PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni