VULIN OSUDIO AKCIJU POLICIJE U ŠTRPCU
04/03/2014|Autor: Administrator|
|

ZVEČAN, 4. mart - Ministar zadužen za Kosovo I Metohiju Aleksandar Vulin ocenio je danas da je cilj akcije kosovske policije u Štrpcu da uznemiri Srbe i natera ih da se odsele. 
"Najnovija demonstracija nasilja u Štrpcu, od strane predstavnika prištinskih institucija lokalne samouprave, nije ništa drugo nego pokušaj da se još jednom uznemire i preplaše Srbi", rekao je Vulin za Televiziju Most iz Zvečana povodom akcije kosovskih specijalaca koji su ušli u zgradu suda koji radi u sistemu Srbije.  
Ministar je dodao da "nije slučajno da se to dešava na prostoru gde su Srbi u apsolutnoj većini, gde Srbi žive vrlo kompaktno, gde uspevaju svih ovih godina". 
"Stalno se dešavaju incidenti, od toga da je sedam ili osam puta meni  bilo zabranjeno da dođem u Štrpce, do toga da su danas upali u zgradu našeg Suda, uzimali papire, dokumenta, obijali prostorije, radne stolove, uhapsili četiri Srbina koji rade u KPS policiji dugi niz godina", rekao je ministar. 
Vulin smatra da to nasilje ima "samo jedan cilj, a to je da se Srbi uznemire i da napuste Župu". 
"Nemojmo to dozvoliti, mi ćemo biti u toku, a naše Ministarstvo pravde je uputilo odgovarajuće proteste i očekujemo reakciju", rekao je Vulin i apelovao na građane da ostanu mirni. Obećao je da će Kancelarija za Kosovo i Metohiju "odmah obezbediti pravnu pomoć za sve uhapšene".
"Sve što je u našoj moći mi ćemo uraditi, kao i uvek", rekao je Vulin. 
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni