VOJSKA KOSOVA NIJE DOGOVORENA U BRISELU
04/03/2014|Autor: Administrator|
|

KOPAONIK, 4. mart - Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da najavljeno formiranje kosovske vojske nije deo Briselskog sporazuma.
"Oni su to ranije najavljivali,  ali mi (Srbija) smo tražili garancije od NATO-a i Kfora da, ukoliko se nekada formira ta vojska, ne sme da dolazi na sever Kosova bez odobrenja Kfora", rekao je Dačić novinarima na Biznis forumu na Kopaoniku.  Premijer je izrazio nadu da će te garancije dobijene od NATO-a I Kfora biti realizovane u praksi ako bude potrebe.  
Kosovske bezbednosne snage (BSK) od danas prerastaju u Oružane snage Kosova, a Ministarstvo za BSK u
Ministarstvo odbrane, izjavio je premijer Kosova Hašim Tači i dodao da je ta odluka u interesu zemalja celog regiona, bez izuzetaka. 
"Kao što znate i kao što smo najavili 17. februara, (na šestu godinu poglašenja nezavisnosti Kosova), danas osnivamo Oružane snage Kosova, a Bezbednosne snage Kosova menjaju misiju, zadatke, stukturu I veličinu", rekao je Tači, navodi se na sajtu kosovskog premijera. 
Kosovo je opredeljeno da bude partner u izgradnji mira i bezbednosti, regionalne stabilnosti i u tom cilju napravljene su korenite promene, rekao je Tači, navodi se se na sajtu kosovskog premijera. 
Odluka je u interesu države i njenih građana, bez obzira na etničku versku i političku orjentaciju, naveo je Tači. 
"Ta oduka je dobra za ceo region, za sve zemlje, bez izuzetka" ocenio je Tači i dodao da je formiranje Oružanih snaga i Ministarstva odbrane u interesu evroatlanskih integracija, i predsravlja potvrdu posvećenosti Kosova u očuvanju bezbednosti i mira", naveo je Tači. 
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni