VILIJAMSONOV IZVEŠTAJ U UTORAK
25/07/2014|Autor: Administrator|
|

BRISEL, 24. jula 2014. (Beta) - Glavni tužilac Euleksa za istragu o trgovini organima na Kosovu i Albaniji Klint Vilijamson će u utorak u Briselu dati saopštenje o nalazima istrage koja je završena.
Kako je saopštio Vilijamsonov predstavnik za štampu Žoao Souza, Vilijamson će u sedištu Saveta ministara EU "izdati saopštenje o nalazima istrage Specijalnog istražnog tima" Euleksa, a potom će odgovarati na pitanja novinara na konferenciji za štampu.
Srpski tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević je u utorak u Beogradu razgovarao s Vilijamsonom. Vukčević je posle toga izjavio da je srpsko tužilaštvo zadovoljno razgovorima s glavnim tužiocem Euleksovog Specijalnog istražnog tima, jer je, kako je istakao, "dokazano ono što smo tvrdili od početka".
Vukčević je tada takodje izrazio očekivanje da je "na osnovu svedočenja više od 400 svedoka, šef specijalnog tima EU za istragu o trgovini ljudskim organima na Kosovu Klint Vilijamson prikupio dovoljno podataka o zločinima počinjenim od 1998. do 2000. godine nad srpskim i drugim nealbanskim žrtvama za koje niko do sada nije odgovarao".
Srpski tužilac je takodje dodao da bi sud za ratne zločine tokom sukoba na Kosovu 1998. i 1999. godine, koje je počinila paravojna formacija Oslobodilačka vojska Kosova, trebalo da bude formiran u Holandiji početkom 2015. godine.
 


PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni