UNS i DNKiM: DS DA SE IZVINI MEDIJIMA NA KiM
24/04/2015|Autor: Administrator|
|

GRAČANICA, 24.april - Udruženje novinara Srbije (UNS) i Društvo novinara Kosova i Metohije (DNKiM) protestuju zbog optužbi koje je na račun TV Most iz Zvečana iznela Demokratska stranka, kao i neprofesionalnog odnosa predsednika DS-a i Vlade Vojvodine Bojana Pajtića prema medijima sa kojima je dogovorio gostovanje tokom posete Kosovu i Metohiji, a na kojima se nije pojavio, navodi se u saopštenju.
Prema izveštaju TV Most, Bojan Pajtić odlučio  je da skrati posetu KiM nakon što ga je prolaznik u Gračanici verbalno napao. Iako televizija poseduje snimak incidenta koji se može videti na youtube-u, Demokratska stranka saopštila je da je ovaj medij objavio neistinu o napadu na njenog predsednika. U žurbi da napusti KiM Bojan Pajtić nije pokazao minimum učtivosti i poštovanja prema novinarima i medijima i makar otkazao gostovanje na TV Mir i u emisiji Slobodno srpski u produkciji Medija centra u Čaglavici. Umesto toga, ostavio je novinare da ga čekaju.
UNS i DNKiM od DS-a i gospodina Pajtića očekuju izvinjenje televiziji Most, kao i TV Mir i ekipi emisije Slobodno srpski sa kojima je dogovorio gostovanje.  
UNS i DNKiM ističu da mediji nisu odgovorni za incidente koji se dešavaju u javnom životu i imaju pravo da zahtevaju da se političari prema njima odnose profesionalno i sa poštovanjem, ističe se u saopštenju.
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni