U SPORAZUMU O MANJINAMA NA KOSOVU
23/12/2017|Autor: Administrator|
|

SEVERNA MITROVICA, 21.decembar - Nije zgodno biti manjina, posebno kada živiš na Balkanu. Kako sačuvati identitet, a ne biti trn u oku većine? Kako i većini i manjini objasniti da su ljudska prava individualna kategorija i pripadaju i jednima i drugima, podjednako. Kako od manjina napraviti most, a ne sredstvo podele bilo je reči u Sporazumu. 
Gosti emisije Sporazum koja se emituje sredom na kanalima: RTV Mir, TV Most, RTV Kim, RTV Puls, RTV Herc, kao i na Televiziji Mitrovica, bili su novinarka Anđelka Ćup i bivši odbornik i zamenik predsednika Veća za zajednice Skupštine opštine Severna Mitrovica, magistar političkih nauka Emir Azemi. Tema o kojoj se razgovaralo  bila je kako je kad ste manjina na Kosovu? 
"Sticajem okolnosti živim i kao manjina i kao većina. Pripadnik sam manjinske zajednice kada je u pitanju celokupna teritorija Kosova, a pripadnik sam većinske zajednice kada je u pitanju opština u kojoj živim,odnosno opština Gračanica, kazala je novinarka Anđelka Ćup.  Najteže je manjinama bilo gde da se nalaze.Biti manjina na Kosovu zaista je teško. To znači da živite u siromaštvu,rekla je.    
Oboje sagovornika saglasno je da do pomirenja Srba I Albanaca mora da dođe jer je prosto nemoguće da živite na istoj teritoriji a da budete u zavađenim odnosima, ali da političari ne dozvoljavaju da ova situacija ide bržim tokom. Slažu se da bi mediji najviše mogli da pomognu ukoliko bi  se umesto političarima malo više   bavili  realnim problemima ljudi.  
 

Video



PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni