TV Mreža - protest zbog isključenja RTV Mir-a iz kablovske distribucije
19/03/2020|Autor: Administrator|
|

Nezavisna TV Mreža - protest zbog isključenja RTV Mir-a iz kablovske distribucije

Gracanica 19 mart

Asocijacija nezavisnih TV emitera na srpskom jeziku na Kosovu “TV Mreža” protestuje zbog isključenja RTV Mir iz mreže kablovskih operatera na severu Kosova i zahteva od kompanije MTS d.o.o da RTV Mir hitno uključi u distributivnu mrežu kablovskih operatera na severu Kosova.

Smatramo da je  posebno u ovom trenutku,  kada je i Kosovo pogođeno epidemojom koronavirusa više nego potrebno da  lokalno stanovništvo na severu Kosova bude pravovremeno informisano  o zaštitnim merama u borbi protiv koronavirusa.

TV Mreža koju čine RTV Herc u Štrpcu, RTV Puls u Šilovu, TV Most u Zvečanu, RTV Mir u Leposaviću i Produkcija NEW – PRESS u Čaglavici, podseća javnost da je, jedna od članica ove mreže RTV Mir 03. Januara 2020. godine isključena iz mreže kablovskih provajdera na Kosovu, a nedavno je ovom mediju isključen i internet.

To se dogodilo nakon što je MTS d.o.o iz Severne Mitrovice ćerka firma kompanije Telekom iz Srbije kupila najveće kablovske distributera na severu Kosova “VGN” iz Kosovske Mitrovice kao i kablovskog distributera “Impuls” u Leposaviću.

TV Mreža apeluje i na sve nadležne institucije na Kosovu, međunarodne organizacije,  a posebno Nezavisnu komisiju za medije da iskoristi svoje zakonom utvrđeno pravo i ulogu i postupi po zakonu i zaštiti slobodu medija.


PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Korenisporazoom