SRBI U PRIZRENU HEROJI I PRIMER ZA SVE
28/01/2014|Autor: Administrator|
|

PRIZREN, 27. januar - Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić poručio je danas tokom posete Prizrenu i učenicima Bogoslovije, da Srbija čini sve da mladima na Kosovu omogući normalne uslove za život jer brigom o najmlađima pokazuje da brine o budućnosti. 
"Koliko brinemo o mladima na Kosovu, toliko brinemo o budućnosti I uvek ćemo činiti sve da im omogućimo normalne uslove za život kakve imaju i stanovnici drugih delova Srbije", rekao je Udovičić koji je posetio učenike prizrenske Bogoslovije povodom Dana Svetog Save zajedno sa pomoćnikom direktorom Kancelarije za Kosovo I Metohiju Mirkom Krlićem. 
Udovičić i Krlić i episkop raškoprizrenski Teodosije su nakon liturgije u Crkvi Svetog Đorđa prošetali ulicama Prizrena sa jedinom srpskom učenicom Milicom Đorđević, saopštilo je ministarstvo za sport. 
Podsećajuci na činjenicu da je u Prizrenu nekada živelo 10.000 Srba, a danas dvadesetak koji preživljavaju u teškim ekonomskim uslovima, Udovičić je je ocenio da su oni koji su ostali heroji I primer za sve. 
"Država Srbija nije, neće i ne sme zaboraviti Srbe na Kosovu I Metohiji, a posebno u mestima u kojima ih je ovako malo", rekao je Udovičh. 
Udovičić i Krlić su učenicima i profesorima Bogoslovije podelili poklone i sto za stoni tenis, kako bi uz rekreaciju kvalitetno provodili slobodno vreme. 
"Mladi koji se okupljaju u okviru prizrenske Bogoslovije predstavljaju ohrabrenje i nadu za malobrojni preostali srpski narod. Kako danas brinemo o mladima na Kosovu biće slika naše budućnosti", rekao je ministar Udovičić. 
Ministar je poručio da su, kada je teško i kada dođe do provokacija, potrebni mir, uzdržanost i dijalog, a nasilje nikada nije rešenje. 
"Na Srbe na Kosovu i Metohiji smo ponosni što opstaju uprkos teškom životu i pokušajima mnogih da ih sklone iz njihovih domova. Ono što želimo je da sve probleme rešavamo u miru, da jačamo Srbiju na svaki način, da stvaramo uslove za normalan, dostojanstven život", rekao je Udovičić. 
Vlada će, rekao je, uvek biti tu da pomogne da ljudi na Kosovu žive bolje, da mogu da školuju decu, nađu posao i imaju bolju budućnost. Budućnost svih mladih u Srbiji je ono što nas usmerava kada donosimo odluke, jer zemlju koju gradimo, gradimo za vas, kazao je Udovičić,  
Udovičić i Krlić su učenicima čestitali praznik Svetog Save I poželeli im mir i normalne, dostojanstvene, uslove za školovanje, što je, kako su rekli, i zadatak Vlade Srbije da im to omogući.  
Krlić je izrazio zadovoljstvo što se broj učenika Bogoslovije povećava i što su uslovi iz godine u godinu bolji. 
Krlić je agenciji Beta rekao da je sa vladikom i ministrom Udovičićem dogovoreno da se ove godine izgradi  sportska sala za učenike Bogoslovije što im je nedostajalo.  Krlić je uručio novčanu pomoć Kancelarije učenicima i nastavnom osoblju Bogoslovije kao i maloj Milici Đorđević.  
Bogoslovija je osnovana pre tri godine, i u ta tri razreda danas ima 37 učenika, kojima predaje osam pofesora, dodao je Krlić. 
 
Izvor: BETA
Foto: Inforbiro

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni