SRBI SA SEVERA TRAŽE OSLOBAĐANJE IVANOVIĆA
28/01/2014|Autor: Administrator|
|

K. MITROVICA 28. januar  - Predstavnici Građanske inicijative "Srpska" sa severa Kosova osudili su privođenje lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića i zatražli njegovo hitno puštanje i odbranu sa slobode.  Predsednik privremenog organa Opštine Kosovske Mitrovice Aleksandar Spirić izrazio je nadu da će Oliveru Ivanoviću biti omogućeno da se brani sa slobode. 
"Za nas je Ivanović nevin sve dok se ne dokaže suprotno i dok se ne iznesu razlozi zbog kojih je priveden", rekao je Spirić sinoć za televiziju Most iz Zvečana. On je pozvao građane da ostanu mirni I ocenio da novonastala situacija ne doprinosi miru i stabilizovanju prilika. 
Gradonačelnik Zvečana Vučina Janković osudio je hapšenje Olivera Ivanovića i ocenio da to ima političku konotaciju. 
On je objasnio da je "hapšenje usledilo dva dana pre isteka roka za predaju kandidature za izbor gradonačelnika severne Mitrovice" I dodao da ja, "ako su postojali čvrsti dokazi koji bi navodili na to da je Oliver Ivanović počinio krivična dela, bilo moguće da se to u proteklih 14 godina sprovede u delo". 
"To izaziva veliku sumnju kod građana", rekao je Spirić i pozvao građana žitelje sa severa Kosova da ostanu mirni i pribrani i da sačekaju odluku suda, izražavajući uverenje da će Ivanović biti pušten na slobodu.
 Koordinator Upravljačkog tima za formirane Zajednice srpskih opština Ljubomir Marić rekao je da je "dosadašnja praksa pokazala da su članovi srpske zajednice prolazili kroz duge istrage i saslušavanja i da im nije bilo omogućeno da se brane sa slobode". 
"Ovo vodi ka tome da ni Ivanoviću to neće biti omogućeno a mi insistramo na tome da se pripadnici srpske zajednice tretiraju kao I pripadnici albanske zajednice i da im se omogući bez problema odbrana sa slobode za teška krivična dela", rekao je Marić i zatražio da se lider GI SDP "bezuslovno pusti i brani sa slobode". 
"Ovaj čin izuzetno komplikuju situaciju i otvara mogućnosti za probleme i konflikte, a mi želimo normalizaciju odnosa", rekao je Matić.  Spirić, Janković i Marić ocenili su da je odluka da odbornici GI SDP napuste lokalne parlamente ukoliko Oliver Ivanović ne bude oslobođen preuranjena i emotivna, ali i razumna jer se radi o njihovom lideru. 
Izvor: BETA
Foto: Radio KOntakt plus

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni