Sporazum veceras o Trepči
08/06/2016|Autor: Administrator|
|

Severna Mitrovica, 8 jun

U večerašnjoj emisiji Sporazum na temu Trepče, njenog statusa, boljitka koji može da donese lokalnom stanovništvu pokretanjem proizvodnje, da li treba da bude deo Briselskog dijaloga ali i uticaja na životnu sredinu i zagađenje koje nosi sa sobom, govore gosti emisije: Ljubomir Marić, ministar lokalne samouprave u kosovskoj vladi i Ljuan Šlaku, direktor Fondacije za otvoreno društvo na Kosovu – KFOS.

Govoreći o tome da li Trepča, njen status i nerešena imovinska i vlasnička pitanja treba da bude deo Briselskog dijaloga, rekao da: “Trepča treba da bude deo pregovora u Briselu i mi smo to, kao srpska lista a i samo rukovodstvo Trepče tražili jer kompanija koja nema rešen status ne može da dođe do kreditnih sredstava i pokrene razvoj”.    

Kada su u pitanju faktori koji trebaju da se uzmu u obzir prilikom oživljavanja proizvodnje u Trepči direktor KFOS-a je kazao da Trepča nije samo ekonomsko pitanje nego i pitanje javnog zdravstva: “Projekat Trepča treba da prate i određeni zakoni koji ne faktorizuju samo sindikate i radnike nego da uzmu u obzir i ljude koji žive oko tih resursa. Mora se voditi računa i o generacijama koje dolaze".

Gledajte emisiju Sporazum večeras od 21:00 na kanalima TV Mreže: RTV Puls, RTV Mir, RTV Herc, TV Most i RTV Kim kao i radijskim kanalima KOSMA Mreže.


PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni