Sporazum: Žurba između redova
16/10/2019|Autor: Administrator|
|

„Poseta Ričarda Grenela bila je očekivana, zato što su SAD najavljivale da odmah nakon prvih izbornih rezultata očekuju obnovu dijaloga“, navela je novinarka Violeta Oroši u novom „Sporazumu“. Njen kolega Darko Dimitrijević smatra da “imenovanje Grenela  i sve što se dešavalo pokazuje žurbu američke administracije da se pronađe rešenje za Kosovo“.

Poseta specijalnog izaslanika za odnose Beograda i Kosova Ričarda Grenela bila je očekivana, smatra novinarka Violeta Oroši.

“Grenel je došao razgovarao je sa Vučićem i Kurtijem, preneo je poruke, ne znamo tačno šta, ali moglo je da se pročita između redova, da se traži brza obnova dijaloga”, rekla je Orošijeva.

Novinar Darko Dimitrijević ističe da su pregovori kakve smo do sada videli „zašli u ćorsokak“.

„Ukoliko budemo imali sličan ili isti format, neće doneti ništa novo. I dalje ćemo se vrteti u krugu. Dijalog koji smo do sada imali je potpuno naopako postavljen, treba nešto korenito promeniti u samom tom dijalogu, u pristupu, pa onda tražiti neko konačno rešenje“, rekao je Dimitrijević.

Osim o poseti Ričarda Grenela Kosovu i Beogradu, gosti “Sporazuma” govorili su i o nedavno održanim vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu i njihovim rezultatima, kao i o deklaraciji potpisanoj u Novom Sadu (“Mini Šengenu”) o slobonom protoku robe, kaptala, usluga i ljudi između Albanije, Severene Makedonije i Beograda.

Novo izdanje emisije „Sporazum” na programu je večeras od 21 čas na kanalima TV Mir, TV Puls, TV Herc, TV Kim i TV Mitrovica.


PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni