SPINOVANA PRIČA O MEĐUDRŽAVNOM SPORAZUMU
07/09/2014|Autor: Administrator|
|

BEOGRAD, 5. septembra 2014. (Beta) - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za odnose sa medijima Milivoj Mihajlović rekao je danas da Srbija neće potpisati nikakv međudržavni sporazum sa Prištinom, već samo sporazume koji će olakšati život građana na Kosovu. 
"Srbija će morati da potpiše sporazume o energetici, telekomunikacijama, sve one sporazume koji će olakšati žvivot građana na KiM. Nikakv međudržavni sporazum neće biti potpisan, to je spin koji treba da podigne rejting Hašimu Tačiju", rekao je Mihajlović za Radio-televiziju Srbije (RTS). 
Upitan od kolikog je značaja za građane da li će punktovi na administrativnim prelazima biti montažni ili od čvrstkog materijala, on je odgovorio da je to opet "političko bojenje Prištine". 
U Briselu je juče postignut dogovor o povećanju broja integrisanih administrativnih prelaza sa Kosovom, odnosno kako će izgledati punktovi na prelazima. 
"To je već manir de se razgovori u Briselu različito intepretiraju u Prištini, to su bili tehnički razgovori i ja razumem da to Priština politički boji, ali nema razloga za to", ocenio je Mihajlović. 
U Briselu danas boravi Delegacija Srbije na čelu s direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem koja će održati neformalne konsultacije s predstavnicima Službe za spoljne poslove Evropske komisije o Poglavlju 35 iz pristupnih pregovora. 
Slika o izveštaju o Poglavlju 35, kako je Beti rečeno u Kancelariji za Kosovo i Metohiju, biće jasnija posle ispunjavanja preuzetih obaveza u oblasti telekomunikacija, energetike, izrade nacrta statuta Zajednice srpskih opština. 
Milivoj Mihajlović je istakao da je interes Srbije da što pre otvori i što pre zaključi poglavlje 35 koje se odnosi na normalizaciju odnosa sa Kosovom. 
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni