SARADNJA SA EULEKSOM ZAVISI OD VLADAVINE PRAVA
21/08/2014|Autor: Administrator|
|

KOSOVSKA MITROVICA, 20. avgusta 2014. (Beta) - Gradonačelnik I predsednik Privremenog organa Leposavića Dragan Jablanović rekao je da će dalja saradnja sa Euleksom zavisiti od toga kako ta organizacija vidi vladavinu prava kada su u pitanju Srbi na Kosovu. 
"Očekujemo da na sastanku sa predstavnicima Euleksa u petak 29. avgusta čujemo kako oni vide našu dalju saradnju", rekao je Jablanović za televiziju Most iz Zvečana. 
On je dodao da postoje nezvanične informacije da ponovo "kruže" spiskovi sa imenima Srba koji će biti privedeni, a koji se sve vise proširuju. 
Jablanović podseća da su predstavnici Srba sa Kosova i Metohije zajedno sa Vladom Srbije posvećeni briselskom sporazumu. 
"Međutim kada god mi krenemou u sprovođenje Briselskog sporazuma I implementaciju u kosovske institucije uvek se nađe neko ko to koči", rekao je on i dodao da je ovoga puta to "neko iz međunarodne zajednice, i to posebno zabrinjava". 
"Kao da njima nije stalo da se Srbi implementiraju u kosovske institucije i da se u potpunosti sprovede Briselski sporazum", rekao je Jablanović i naglasio da je Srbima važno da se formira Zajednica srpskih opština. 
Na zahtev građana i predstavnika lokalnih samouprava u petak 29. avgusta održaće se zajednička sednica odbornika četiri opštine sa severa Kosova i Metohije na kojoj će biti razmatrana novonastala situacija i doneti zaključci o daljem delovanju. 
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni