Šahini: Robne rezerve Kosova dovoljne za četiri dana
21/03/2022|Autor: Administrator|
|

U 404. emisiji Slobodno srpski gostovao je predsednik Alijanse „Biznis Kosova“ Agim Šahini. U intervjuu Budimiru Ničiću on je rekao da Kosovo gotovo da nema „državne robne rezerve“. Komentarišući poruke premijera Kosova Aljbina Kurtija koji je nedavno naveo da Kosovo ima dovoljne rezerve prehrambenih proizvoda, Šahini je rekao da je u pitanju propaganda.

„To je propaganda jednog premijera koji hoće da smiri narod, inače mi imamo rezerve samo za četiri dana za nekoliko artikla, za nekoliko nemamo ništa. To znači da sve rezerve koje postoje na Kosovu su u privatnim rukama, u privatnim magacinima i koliko narod ima u svojim kućama. Znači mi nemamo državne rezerve, koje su obavezne da ih imamo, a rezerve koje narod ima i privatne kompanije to je nesto drugo“.

Govoreći o prošlonedeljnom skoku cena pojedinih životnih namirnica, Šahini je rekao da  pojedini trgovci zloupotrebljavaju novonastalu situaciju izazvanu sukobima u Ukrajini.

„Neki trgovci, neki profteri da ih tako nazovem u ovoj  krizi su pokušali da stvore paniku, kao da neće uopšte biti jestivog ulja, da uopše neće biti naftnih derivata i zato su cene skočile. Narod na Kosovu je pre više od 20 godina izašao iz rata i mi svi znamo šta to znači kad nemamo te artikle i zato se ovde panika stvara lako“, rekao je Šahini.

 

Video



PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni