SAČEKATI MIŠLJENJE USTAVNOG SUDA
23/07/2014|Autor: Administrator|
|

PRIŠTINA, 22. jula 2014. (Beta) - Ambasadorka SAD na Kosovu, Trejsi En Džejkobson poručila je političkim liderima da sačekaju mišljenje Ustavnog suda o pitanjima i zahtevu Demokratske partije Kosova u vezi s procedurom imenovanja mandatara buduće vlade Kosova.
"Mi treba da vidimo sva dobra kretanja... Prvo, na Kosovu smo imali uspešne izbore, posle toga smo imali zahtev predsednice Ustavnom sudu za objašnjenja o mandataru za sastav vlade, dok sada imamo dodatno pitanje za Ustavni sud. Treba da sačekamo završetak svega ovoga. Ja mislim da je to normalan tok dogadjhaja", rekla je Džejkobson, prenosi RTK.
Ona je rekla da odluku Ustavnog suda treba sačekati jer se ne radi samo o budućoj vladi, već o uspostavljanju presedana značajnog za budućnost Kosova.
"Pozivam sve institucije i političke lidere da pokažu da poštuju vladavinu zakona i iskažu isto opredeljenje prema Ustavu kakvo su pokazali tokom uspešnih izbora. Smatram da je i u postupku za formiranje vlade i Skupštine prvi korak da sačekamo odluku Ustavnog suda i da potom vidimo koje naredne korake treba preduzeti", rekla je
Džejkobson.
 
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni