REZULTATI ISTRAŽIVANJA O BEZBEDNOSTI ALBANACA NA SEVERU
27/02/2017|Autor: Administrator|
|

SEVERNA MITROVICA, 23.februar - Nevladine organizacije  Humani centar Mitrovica i  Multietnička organizacija za razvoj i trening - MODT  u okviru projekta „Stavovi Albanaca na severu Kosova po pitanju bezbednosti nakon potpisivanja Briselskog sporazuma“ sprovele su istraživanje o stavovima albanske nacionalnosti u četiri opštine na severu Kosova sa srpskim većinskim stanovništvom. U prostorijama Građanske energije  u Kosovskoj Mitrovici, predstavljen je izveštaj o ovom istraživanju.
 
Cilj projekta je doprinos povećanju stepena bezbednosti u mestima gde žive pripadnici albanske zajednice na severu Kosova kroz istraživanje i analizu stavova Albanaca o ključnim bezbednosnim pitanjima nakon potpisivanja Briselskog sporazuma.
 
Tokom anketiranja stariji Albanci su izjavili da se osećaju bezbedno, rezultati istraživanja govore da su odrasli i mladi Albanci na severu Kosova, nezadovoljni trenutnom bezbednosnom situacijom i ocenju ju je negativno.
 
Kada je u pitanju opšta bezbednosna situacija i faktori koji na nju utiču, kod Albanaca na severu Kosova je kako i kod Srba. Preovladava osećaj nesigurnosti, neizvesnosti, nezadovoljstva i nepoverenja, što predstavlja jedan od najozbiljnijih društvenih problema za Kosovo.
 

Video



PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni