RANILUG: SITUACIJA POD KONTROLOM
13/03/2016|Autor: Administrator|
|

RANILUG, 13. mart – Na području opštine Ranilug danas popodne je situacija pod kontolom i  stabilna, a voda koja se izlila iz Binačke Morave na poljoprivredne  površine počela je da se povlači, rekao je za RTV Puls direktor javnih  usluga I zaštite životne sredine Ivan Janićijević.
“Posle proglašenja vanredne situacije u opštini, krizni štab dežura danonoćno. Dobili smo pumpe, kabanice i čizme, a tu su I ljudi iz  Crvenog krsta Kosova I Metohije koji nam pomažu”, izjavio je za Puls  Janićijević.
Vođa Mobilno-tehničkog tima Crvenog krsta Kosova i Metohije Filip Rojević iz Kosovske Mitrovice koji su poslati da pomognu najugroženijima, kaže da u ovom trenutku najveća opasnost preti od podzemnih voda.
“Stavili smo u pogon svu raspoloživu mehanizaciju. Međutim, ne možemo protiv prirode, jer je vode koja se izlila previše”, kaže Rojević.
Danas je najkritičnija situacija u domaćinstvu petočlane porodice Tomić, koje se nalazi na putu između Donjeg Korminjana i Raniluga, uz Binačku Moravu.
“Cela mi je kuća opkoljena vodom, ali još nije prodrla unutra. Oseća se vlaga i morali smo da noć provedemo kod mojih roditelja”, izjavila je za Puls Slavica Tomić i zahvalila na pomoći opštini Ranilug koja im je uputila humanitarnu pomoć.
Ovo je već četrnaesti put da Binačka Morava preti porodici Tomić koja ima samo dva moguća rešenja: ili da se trajno da se isele, ili da im se izgradi potporni zid koji bi ih čuvao od nabujale vode. 
Tomići su jedna od socijano najugroženijih porodica u opštini Ranilug.

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni