PUŠTEN U RAD VODOVOD U BERKOVU
10/12/2013|Autor: Administrator|
|

BERKOVO, 10.decembar - Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić posetio je juče Berkovo, opština Klina i tom prilikom pustio u rad vodovodnu pumpu koja nije bila u funkciji više meseci zbog problema oko neplaćenih računa za struju. Ministar Jevtić je, zajedno sa komandantom Italijanskog kontingenta KFOR-a i zamenikom gradonacelnika opštine Klina, pustio u rad pumpu koja će vodom snabdevati ovo povratničko mesto.
 
Nakon svečanog puštanja u rad vodovodne pumpe, potpisan je sporazum izmedju opštine Klina i vodovodne kompanije “Hidrodrini” kojom se regulise dalje održavanje vodovodne pumpe i celokupnog sistema vodosnabdevanja mesta Berkova.
 
“Ovom prilikom zelim da izrazim svoje zadovoljstvo sto smo, zajedno sa opštinom Klina i sa italijanskim kontingentom KFOR-a uspeli da rešimo pitanje vodosnabdevanja ovog povratničkog mesta nakon nekoliko meseci. Ministarstvo čini sve kako bi pomoglo održivi povratak i nastaviće da pomaže sve zajednice na Kosovu u skladu sa svojim mandatom, jer se na taj način daje doprinos naporima celokupnog  kosovskog društva u približavanju standardima koje važe u evropskoj zajednici”, istakao je ministar Jevtić.
 
Meštani  Berkovu su izrazili veliku zahavalnost ministru Jevtiću i komandantu italijanskog KFOR-a, kao i predstavnicima opštine Klina, što su uspešno rešili problem vodosnabdevanja njihovog sela.

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni