Pronaći i kazniti napadače na generalnog direktora RTK
29/08/2016|Autor: Administrator|
|

UNS na Kosovu: Hitno pronaći i kazniti napadače na RTK i njenog generalnog direktora


Udruženje novinara Srbije na Kosovu najoštrije osuđuje napad eksplozivnom napravom na porodičnu kuću direktora Radio televizije Kosova (RTK) Mentora Šalje.

Eksplozivna naprava, za koju se pretpostavlja da je ručna bomba, prema pisanju prištinskih medija bačena je sinoć oko 22 sata u dvorište kuće direktora RTK Mentora Šalje dok je sa porodicom bio u kući.Policija je pokrenula istragu, ali za sada nema privedenih.

UNS na Kosovu  zahteva od policije i tužilaštva da hitno pronađu napadače i zaustave zastrašivanje medijskih radnika na Kosovu.

UNS ističe da je ovo još jedan u nizu pokazatelja nebezbednosti medijskih radnika, ugroženosti slobode medija i nedemokratskog okruženja u kojem rade novinari i mediji.

UNS na Kosovu podseća da je pre nedelju dana u dvorištu Radio televizije Kosova u Prištini aktivirana eksplozivna naprava od koje srećom niko nije povređen, a odgovornost za ovaj napad preuzela je organizacija Rugovci.
 
Pre godinu dana pucano na prostorije portala Kossev u Severnoj Mitrovici, a slučaj nije razrešen. Takođe, desetine napada na novinare i medijske radnike poslednjih godina nisu rasvetljeni.
 
Prema evidenciji Udruženja novinara Srbije, niko nije odgovarao za ubistvo četiri i otmice pet novinara i medijskih radnika od početka oružanih sukoba na Kosovu 1998. do septembra 2000. godine.


PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni