Produžen rok za prijave za kurs albanskog jezika
02/03/2021|Autor: Administrator|
|

 

 

„Jačanje pozicija sadašnjih i budućih kosovskih novinara”

TV MREŽA organizuje besplatan kurs albanskog jezika za novinare sa srpskog govornog područja
 

Zadovoljstvo nam je da možemo da vas obavestimo da započinjemo kurs albanskog jezika, kao deo projekta koji finansira EU pod nazivom „Jačanje pozicija sadašnjih i budućih kosovskih novinara",

Ovom aktivnošću TV MREŽA želi da doprinese podizanju kapacitete profesionalnih novinara i istovremeno promoviše kulturnu različitost, tako što ponuditi pohađanje kursa albanskog jezika za dvadeset (20) srpskih novinara ili studenata žurnalistike, u trajanju od šest meseci. Ovaj kurs ne samo da će pomoći novinarima i studentima žurnalistike da budu spremniji da izveštavaju o temama u vezi sa događajima na Kosovu, već će omogućiti novinarima iz različitih etničkih zajednica da nauče jezike jedni drugih, da poboljšaju kulturnu razmenu između dve grupe i prokrče put za bolju saradnju u izveštavanju.

Ova aktivnost biće realizovana u saradnji sa našim projektnim partnerom, BIRN Kosovo, koja će angažovati dvadeset (20) albanskih novinara i pružiti im mogućnost da uče srpski jezik, kako bi im time omogućila da imaju pristup izvorima informacija na srpskom jeziku.

Značajan cilj ove aktivnosti podrazumeva unapređivanje ljudskih prava i međuetničkih istraživačkih timova, dok će partneri na ovom projektu, duž istog, težiti daljem unapređivanju međuetničke saradnje i kulturne različitosti.

Kriterijumi za prijavljivanje:

  • Morate biti novinar ili apsolvent na studijama žurnalistike. Studenti se mogu prijaviti sve dok bude bilo upražnjenih mesta za pohađanje kursa
  • Morate biti u mogućnosti da pohađate sve časove, koji će se održavati dva puta nedeljno. Raspored časova i testiranje biće dogovoreni između polaznika i predavača.

Napomena: Usled aktuelne situacije sa KOVIDOM-19, kurs se održava onlajn.

Rok za prijavljivanje: 23. mart 2021.

Za prijavljivanje, molimo vas popunite anketu na sledećem linku:

https://forms.gle/v2PYWaP6sGscrJmd8

BIRN podstiče prijavljivanje kandidata svih polova i pruža jednaku mogućnost zapošljavanja svima zainteresovanima, bez ikakvih predrasuda po rodnoj, verskoj, etničkoj ili političkoj osnovi.

Dodatne informacije o BIRN Kosovu i projektu „Jačanje pozicija sadašnjih i budućih kosovskih novinara", možete naći na stranici www.tvmreza.tv .

 



PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni