PREKINUTA PRIVATIZACIJA POŠTE I TELEKOMA
01/01/2014|Autor: Administrator|
|

PRIŠTINA, 31. decembra  - Kosovske vlasti su odlučile da prekinu proces privatizacije Pošte i Telekoma Kosova (PTK), izjavio je danas ministar ekonomskog razvoja Kosova Fadilj Ismajlji.  Ismajlji je rekao da je odluku o prekidu privatizacije donela međuministarska komisija koja je uzela u obzir stavove poslanika Skupštine Kosova.
"Konačna preporuka savetnika transakcije je bio da se proces posle 30. decembra ne može dalje nastaviti, što je utvrđeno i u dokumentima, a mi smo bili prinuđeni da  Delujemo u skladu sa obavezujućim dokumentima", rekao je Ismajlji novinarima.
Odluka nadležne komisije o prekidu procesa privatizacije je danas predata Vladi Kosova.
Skupština Kosova ranije nije mogla da razmotri izveštaj međuministarske komisije o privatizaciji PTK, jer su poslanici opozicije napustili zasedanje, te nije bilo kvoruma. Javne kritike načina privatizacije PTK zbog nedovoljne transparentnosti, kao i pismo predsednika Skupštine Kosova Jakupa Krasnićija kompanijama koje su učestvovale u procesu privatizacije, uticali su da Vlada Kosova zatraži od Skupštine da još jednom
razmotri izveštaj o privatizaciji te kompanije. Jedan broj poslanika iz opozicionih stranaka kojima su se pridružili i pojedini poslanici vladajuće koalicije, zatražio je  osnivanje istražne komisije za procenu procesa privatizacije PTK. Predsednik Skupštne Krasnići je i javno, i u raspravama u Skupštini, bio protiv privatizacije PTK. Opozicija je u dva navrata zatražila skupštinsku raspravu o privatizaciji kompanije, ali je oba puta ostala u manjini.
 

Izvor: BETA


PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni