PREDIZBORNI MITING G. I.SRPSKA U PASJANU
13/12/2013|Autor: TV Puls|
|

GNJILANE, 13.decembar - U opštini Parteš GI Srpska održala je predizborni skup povodom ponavljanja izbora na tri glasačka mesta u biračkom centru Pasjane.  Glasanaje se ponavlja iz razloga što su prvog decembra, članovi I simpatizeri Samostalne liberalne stranke u Pasjanu u drugom krugu izbora za gradonačelnika nakon prebrojavanja glasačkog  materijala upali u prostorije na  glasackom mestu  I uništili sav izborni materijal
Završni predizborni miting  protekao je u senci pretresa kuća aktivista Srpske u Pasjanu Sladjana Mladenovića i Dragana Maksimovića od strane specijalne kosovske policije i to samo sat vremena pre održavanja skupa. Pretres je izvršen na zahtev tužioca pod sumnjom da nezakonito poseduju  oružje, što je naišlo na veliko negodovanje  građana.
Kako je i najavljeno skup je počeo tačno u podne intoniranjem himne „Bože pravde“.  Mitingu je prisustvovalo više stotina građana iz gotovo svih sredina Kosovskog Pomoravlja, Štrpca i Centralnog Kosova. Govorili su čelnici Srpske koji su istakli značaj ovih dopunskih izbora za gradonačelnika Parteša.
Ponovljanje  glasanja na tri biračka mesta u Pasjanu počinje u 07 a završava u 19 sati. Pravo glasa ima 1.896 građana.
Inače,  kandidat GI Srpska Dragan Nikolić je na osnovu rezultata u ostalim sredinama u prednosti za 82 glasa u odnosu na svog protivkandidata Nenada Cvetkovića iz SLS-a.
 


PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni