POSTUPAK JAHJAGE PONIŽAVANJE SRPSKE MEDIJSKE ZAJEDNICE
07/03/2015|Autor: Administrator|
|

GRAČANICA,6.mart - Udruženje novinara Srbije (UNS) i Društvo novinara Kosova i Metohije (DNKiM) osuđuju najnoviji pokušaj ponižavanja srpske medijske zajednice na Kosovu i Metohiji od strane predsednice Kosova Atifete Jahjage koja je danas po drugi put odbila da primi novinare srpskih medija na dogovoreni intervju na koji ih je pozvao sam kabinet predsednice, navodi se u saopštenju UNS-a..
Prema informacijama DNKiM, predsednica Kosova je odlučila da na intervju primi samo odabrane novinare ali je i njima sat pre zakazanog prijema otkazala susret.
Deo novinara sa severa Kosova krenuo je na zakazani intervju ali su o otkazivanju saznali na putu do Prištine, dok je veća grupa srpskih novinara već bila ispred kabineta predsednice Kosova kada im je rečeno da se intervju odlaže. Vreme intervjua je juče već menjano sa 11 na 13 sati.
UNS i DNKiM smatraju da je poslednji postupak kabineta predsednice Kosova i odnos prema srpskim medijima na Kosovu skandalozan. 
UNS i DNKiM su i ranije kritikovali Predsedništvo Kosova zbok lošeg odnosa prema srpskim medijima zbog čega je ova institucija zauzela drugo mesto  na listi „Crni božur“ u rangiranju institucija koje imaju neprofesionalan odnos prema medijima i često krše  Zakon o upotrebi jezika, zaključuje se u saopštenju UNS-a i DNKiM-a..  
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni