PONOVLJENI IZBORI ZA GRADONAČELNIKA U NEDELJU
22/02/2014|Autor: Administrator|
|

SEVERNA MITROVICA, 21. februar - Ponovljeni izbori za gradonačelnika Kosovske Mitrovice održavaju se u nedelju, a na njima će građani birati između četiri kandidata, dva predstavnika srpskih partija i dva člana albanskih stranaka.
Žitelji severne Mitrovice moći će da se izjasne od 7.00 do 19.00 sati u sedam glasačkih centara na 33 biračka mesta.  
Biraće između Olivera Ivanovića - kandidata Građanske inicijative "SDP", Gorana Rakića iz GI "Srpska", Muse Miftarija iz Demorkatskog saveza Kosova (LDK) i Fljorenta Azemija iz Demkratske partije Kosova (PDK).
Izbori za gradonačelnika Severne Mitrovice ponavljaju se, jer je gradonačelnik Krstimir Pantić iz GI Sprska, izabran u trećem krugu glasanja, odbio da potpiše svečanu izjavu na dokumentu koji nije bio statustno neutralan - imao je prelepljene oznake kosovske državnosti.
Ivanović, koji je u pritvoru u Prištini, od 27. januara zbog navodne umešanosti u ratne zločine, jedni je kadnidat koji je učestvovao u ranijoj izbornoj trci za prvog čoveka Kosovske Mitrovice, započetoj 3. novembra.
Pravo glasa, na osnovu biračkog spiska, prema podacima Centalne izborne komisije Kosova imaće 28.429 glasača, što je, u odnosu na novembarske izbore više za oko 500 birača.
 


PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni