PARLAMENTARNI IZBORI 22.JUNA
22/01/2014|Autor: Administrator|
|

PRIŠTINA, 22. januara  - Parlamentarni izbori na Kosovu biće održani 22. juna, piše danas prištinski dnevnik Zeri. Pozivajući se na neimenovane izbore, list prenosi da su se najveće stranke na Kosovu dogovorile da izbori za poslanike Skupštine Kosova budu održani 22. juna.  Dogovor su postigle Demokratska partija Kosova (DPK), koja je na vlasti, i dve opozicione stranke, Demokratski savez Kosova (DSK) I Alijansa za budućnost Kosova (AZBK). 
"Za sada je vlada Kosova raspoložena i planira da izbori budu održani tada (22. juna). DPK je počela da se priprema za to, a tu ideju su podržale i DSK i ABK", potvrdio je u ponedeljak za list jedan strani izvor. 
Međunarodni predstavnici na Kosovu su tražili da izborima prethodi reforma izbornog sistema, ali se, prema Zeriju, to neće dogoditi, jer se većina stranaka protivi tome da i dalje ostanu rezervisana mesta u parlamentu za pripadnike manjina. 
Pozivajući se na strane izvore, Zeri prenosi da će Kosovo biti nagrađeno potpisivanjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom, ako uspešno sprovede parlamentarne izbore.  Isti izvor je rekao listu da su stranke vladajuće koalicije na Kosovu, ali i druge partije obaveštene o mogućoj nagradi i da je na njima da sprovedu poslaničke izbore bez incidenata i krađe glasova.  
 
Izvor BETA

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni