OGROMAN ZNAČAJ VILIJAMSONOVOG IZVEŠTAJA
23/07/2014|Autor: Administrator|
|

BEOGRAD, 22. jula 2014. (Beta) - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u Beogradu da će objavljivanje izveštaja glavnog tužioca Specijalnog tima za istragu o trgovini ljudskim organima Klinta Vilijamsona biti od ogromnog značaja za Srbiju.  Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, premijer Vučić je na sastanku sa Vilijamsonom istakao da će objavljivanje zveštaja potvrditi objektivnost instuticija Evropske unije i medjunarodne zajednice u istrazi počinjenih zločina tokom rata na Kosovu i Metohiji 1999. godine, ali i na prostorima bivše Jugoslavije.  
Vilijamson, koji je doputovao u Beograd uoči objavljivanja izveštaja Specijalnog tima o nalazima istrage o trgovini ljudskim organima tokom rata na Kosovu i Metohiji, zahvalio je srpskim pravosudnim organima na izuzetno dobroj i efikasnoj saradnji tokom istražnog postupka.  
Srpski premijer je zahvalio tužiocu za "istrajnost" u rasvetljavanju počinjenih zločina. 
"Mi smo od početka očekivali pošten i objektivan pristup, što je tužilac Vilijamson svojim radom na najbolji način potvrdio i na taj način opravdao svoju reputaciju kao borac za poštovanje prava", naglasio je premijer Vučić.  
 
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni