ODLOŽENE SEDNICE SKUPŠTINE OPŠTINA
24/12/2013|Autor: Administrator|
|

K. MITROVICA, 24. decembra - Odložene su sednice skupština opština Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok I Leposavić koje su bile zakazane za danas. Sednice su odložene na zahtev Vlade Republike Srbije i na molbu Evropske Unije, piše u jutrošnjem saopštenju novoizabranih gradonačelnika tih opština.
"Spor oko sadržine pozivnica za svečanu sednicu na kojoj je trebalo da se potvrde mandati i odbornici potpišu svečanu izjavu, rešavaće predsednik Vlade Republike Srbije s predstavnicima Privremenih institucija samouprave na Kosovu i Metohiji u Briselu početkom 2014. godine", piše u saopštenju.
Na poziv za sednicu Skupštine opštine uredno su se odazvali svi albanski odbornici i zato "iznenađuje pretnja Prištine" da neće priznati legalnost održanih skupština - piše u saopstenju. 
"Sada je potpuno jasno da Prištini ne odgovara Briselski sporazum, da Vlada Republike Srbije nije priznala jednostrane odluke Prištine i da se albanski zvaničnici plaše formiranja Zajednice srpskih opština", poručile su novoizabrane vlasti.
Sve dužnosti koje pripadaju lokalnim skupštinama i gradonačelnicima tih opština obavljaće se u skladu sa zakonom, pišu oni i kažu da upozoravaju međunarodnu zajednicu i Prištinu da neće prihvatiti nijednu odluku koja se tiče tih opština, a koja bude doneta bez njihove saglasnosti.
"Mi, legitimni i legalni predstavnici naših građana, nastavićemo da dajemo punu podršku Vladi Republike Srbije da u celosti sprovede Briselski sporazum i formira Zajednicu srpskih opština koja očigledno predstavlja veliku opasnost po separatističke težnje Albanaca na Kosovu i Metohiji", ocenjuju u saopštenju gradonačelnici Krstimir Pantić, Dragan Jablanović, Vučina Janković i Stevan Vulović.
 
Izvor: BETA

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni