OBJEDINITI EKONOMSKE POTENCIJALE
31/07/2014|Autor: Administrator|
|

PRIŠTINA, 30. jula 2014. (Beta) - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je danas u Prištini sa oficirom za vezu Dejanom Pavićevićem o realizaciji projekata od značaja za srpsku i albansku zajednicu, nakon čega je prošetao gradom i obišlao Crkvu Svetog Nikole. On je, kako se navodi u saopštenju Kancelarije za KiM, postao prvi srpski zvaničnik koji je od 1999. godine prošetao Prištinom i
ručao u restoranu u centru grada. 
"Razgovarali smo kako da ekonomske potencijale koji postoje objedinimo i, zajedno sa predstavnicima privremenih institucija, radimo na projektima koji bi bili značajni za obe zajednice", naveo je Đurić po završetku sastanka u Kancelariji EU u Prištini. 
Direktor Kancelarije za KiM je ocenio da je za Srbe i Albance na Kosovu potrebna zajednička budućnost bez mržnje i ukazao na značaj razgovora sa predstavnicima kosovskih institucija o problemima koji se tiču i Srba i Albanaca. 
Đurića i Pavićevića je u crkvi Svetog Nikole dočekao prištinski paroh, otac Stevo Mitrić, a nakon te posete njih dvojica su prošetali centrom grada. 
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni