OBJAVITI SPORAZUME O KOSOVU
07/09/2014|Autor: Administrator|
|

BEOGRAD, 5. septembra 2014. (Beta) - Vanparlamentarna Demokratska stranka Srbije (DS S) zatražila je danas da se objave sporazumi koje vlast postiže sa predstavnicima kosovskih vlasti u Briselu. 
"Svi građani Srbije, a pre svega Srbi koji žive na Kosovu I Metohiji, imaju pravo da znaju pravu i potpunu istinu o tome šta srpski predstavnici dogovaraju i potpisuju u Briselu - bilo u okviru političkih pregovora, bilo tzv. tehničkog dijaloga Beograda I Prištine", navodi se u saopštenju DS S. 
Dodaje se da potpuno različite izjave dve strane o tome šta je u Briselu juče dogovoreno u vezi sa administrativnim prelazima na Kosovu "izazivaju opravdanu zabrinutost". 
"Dok Edita Tahiri tvrdi da je u Briselu potpisan sporazum o izgradnji stalnih objekata na prelazima Srbije i Kosova i da će montažni objekti biti zamenjeni građevinama od čvrstog materijala, dotle Dejan Pavićević tvrdi da se radi o manipulaciji, da su samo parafirani planovi za uređenje prelaza i da nije dogovorena izgradnja stalnih objekata"saopštio je DS S. 
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni