NOVA emisija Sporazum: Kozarev i Nikaj o ekonomskim aspektim dijaloga
03/02/2016|Autor: Administrator|
|

SEVERNA MITROVICA, 3.februar – Gosti nove emisije Sporazum koja se emituje večeras na TV Mreži, RTV Kim i na Kosma mreži su zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Dušan Kozarev i profesor Univerziteta u Prištini i bivši ministar trgovine i industrije na Kosovu Bernard Nikaj.

Komentarišući aktuelnu privrednu situaciju na Kosovu Bernard Nikaj je rekao da nju karakteriše neizvesnost, zbog čega nema dovoljno inostranih investicija.

„Međutim, Briselski sporazumi su uticali na to da se smanji politički rizik. Odnosi između privrednih komora Kosova i Srbije doprineli su boljoj saradnji privrednika, što omogućava razvoj privatnog sektora,  a to je temelj održivog ekonomskog razvoja Kosova“, rekao je Nikaj.

Zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev rekao je u emisiji Sporazum rekao je da je proces normalizacije odnosa između Beograda i Prištine doprineo uspostavljanju klime koja odgovara i malom i krupnom kapitalu da bi mogao da se oplodi na nekom terenu, I doprineo stvaranju  sigurnosti i poverenja.

„Ovde fali proizvodnja. Velika je disproporcija u robnonovčanoj razmeni između Beograda i Prištine. Dok oko pola milijarde evra dolazi iz centralne Srbije, sa Kosova put Srbije ide roba u vrednosti od tek dvadesetak miliona evra godišnje“, naveo je Kozarev.

 

Emisija Sporazum je na našem programu večeras od 21 čas.


PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni