NEMA VLADE KOSOVA BEZ SRBA
20/08/2014|Autor: Administrator|
|

BEOGRAD, 20. avgusta 2014. (Beta) - Direktor Kancelarije za medije Vlade Srbije Milivoj Mihajlović ocenio je danas da bi sudija trebalo da donese odluku da se lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović, pritvoren na Kosovu početkom godine, brani sa slobode. 
"Mislim da mi sudija trebalo da donese odluku da se Ivanović brani sa slobode, jer je za političku scenu Kosova nebitno da li će on biti van pritvora ili u njemu, jer je uhapšen da bi bio sklonjen iz politčkog života pred parlamentarne izbore na Kosovu", rekao je Mihajlović za Radio-televiziju Srbije (RTS). 
Kako je objasnio, u prvom delu optužnice Ivanović se tereti za ratni zločin za vreme sukoba na Kosovu 1999. godine, dok je drugi deo u vezi sa zločinima u Kosovskoj Mitrovici 2000. godine. 
"U prvom delu, njegovi advokati neće imati težak posao, a ni u drugom delu nema svedoka. Verujem da će sud brzo doći do istine i da Ivanović nije kriv", naveo je on. 
Komentarišući formiranje Vlade Kosova, Mihajlović je ocenio da ovog puta niko ne može da dobije vlast bez Srba, koji su neophodni za političku većinu. Po njegovim rečima, Srbi u Vladi Kosova mogu da doprinesu da se
kosovska politika okrene ka rešavanju problema kosovskih Srba, poboljša njihov status i bezbednost. Oliver Ivanović je u pritvoru u severnoj Kosovskoj Mitrovici, gde je posle sedmodnevnog štrajka glađu prebačen iz pritvorske jedinice u Prištini. 
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni