NE ZNA SE KADA ĆE PRAVOSUĐE BITI INTEGRISANO
08/09/2016|Autor: Administrator|
|

K.MITROVICA, 07. septembar - "Korak napred , dva koraka nazad", ovako bi se od prilike mogla opisati integracija srpskog pravosuđa u kosovski sistem. Nakon 1999. godine mnoge priče ostale su bez epiloga. Srbi sa severa Kosmeta, proteklih godina uspevali su da reše samo neka od pitanja kao što su ostavinski postupci, razvod braka, overe ugovora...
"Siguran sam da je interes građana da dođu u sud i budu primljeni kod sudije koji ga razume, kome može da se obrati bez straha a ne mora da plaća 20 evra za odlazak u Vučitrn", rekao je advokat Nebojiša Vlajić.
Prema njegovim rečima rešenje situacije je integracija ali ne po svaku cenu da se na primer kao do sada okreči zgrada a zidovi ostanu truli.
"Neopravdano se kasni i sa poslovima koji mogu da budu završeni, primljeno je nekoliko stotina prijava osoblja za rad u sudu a većina nije ni ispunjavala uslove", dodaje Vlajić i podseća da nije bilo rešavanja tog pitanja.
Kada će sud početi sa radom nije jasno precizirano a stručnjaci iz ove oblasti mišljenja su da se početak rada u ovom trenutku odlaže iz dva razloga.
"Tehnički uslovi su jedan od razloga što sud nije počeo da radi", smatra Nenad Trifunović .
Dušan Radaković iz ACDC ističe da su građani zainteresovani kako će i kada profunkcionisati taj sistem.
Nakon Zvečana, Zubinog Potoka i Kosovske Mitrovice na ovu temu naredne nedelje govoriće se i u Leposaviću.
Izvor: TV Most
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni