NASTAVAK SUĐENA DRENICA 2
11/08/2014|Autor: Administrator|
|

PRIŠTINA, 11. avgusta 2014. (Beta) - Pred Osnovnim sudom u severnom delu Mitrovice danas se nastavlja suđenje optuženima u takozvanom procesu Drenica dva u kojoj su za ratne zločine optuženi visoki oficiri bivše Oslobodilačke vojske Kosova.  Advokat Tom Gaši, koji brani bivšeg komandanta Glavnog štaba OVK I ambasadora Kosova u Albaniji Suljejmana Seljimija, danas je za  rištinske medije izjavio da očekuje pravedno suđenje i da će svedoci govoriti istinu u interesu pravde, te tim pomoći pronalaženju istine o događajima u kampu OVK u Likovcu. 
U slučaju "Drenička grupa dva" za ratne zločine nad civilnim stanovništvom, uključujući torturu, zlostavljanje i ubistva za koja se pretpostavlja da su izvršena u navodnom centru pritvora OVK u selu Likovce tokom 1998. optuženi su bivši vrhovni komandant OVK Sulejmana Seljimi, kao i sadašnji predsednik opštine Srbica i bivši
komandant operativne zone Drenice OVK Sami Luštaku.  Optuženi su i bivši poslanik Skupštine Kosova Fadilj Demaku, predsednik opštine Glogovac Nedzat Demaku, kao i Agim, Baškim, Driton i Seljman Demaj, Jahir Demaku, Zećir Demaku, Sabit Geci, Ismet Hadža, Sahit Jašari, Isni Tači i Avni Zabelji.  
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni