Kejleb Vau: Kosovo zloupotrebljava situaciju u Ukrajini za svoje ciljeve
14/03/2022|Autor: Administrator|
|

Šef odseka za praktične politike NVO  “Aktiv” u Severnoj Mitrovici Kejleb Vau, rekao je u emisiji Slobodno srpski da je zahtev Kosova da bude primljeno u NATO po hitnom postupku nerealan i neosnovan. On smatra i da ne postoji potreba da Kosovo sada bude primljeno u NATO.

“Pre svega NATO vojnici su na Kosovu. Kosovo ima podršku Amerike i Evropske unije i ne postoji u ovom trenutku rizik po bezbednost da bi takav zahtev bio osnovan i realan”.

Vau smatra da političari u Prištini na neki način zloupotrebljavaju situaciju u Ukrajini za ostvarivanje svojih ciljeva, koji se odnose na prijem Kosova u NATO.

“Vidi se da postoji sve više podrške Ukrajni od strane albanske zajednice. Ja sada neću da se bavim amaterskom psihoanalizom, ne znam kako rat u Ukrajni doživljava običan građanin na Kosovu, ali ono što mogu da kažem jeste da ja lično više to doživljavam kao zloupotrebu jedne veoma tragične situacije i da ta situacija u Ukrajni koliko god da je tragična, koliko god da je loša, uopšte ne ugrožava bezbednost na Kosovu”.

 

 

Video



PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni