IZVEŠTAJ NEPOVOLJAN ZA KOSOVO
30/07/2014|Autor: Administrator|
|

PRIŠTINA, 29. jula 2014. (Beta) - Izveštaj šefa Specijalnog tima za istragu navoda o trgovini ljudskim organima Klinta Vilijamsona, u kom se navodi da je ta trgovina postojala u ograničenom obimu, jako je nepovoljan za Kosovo, ocenio je danas politički analitičar Ismailj Hasani. 
Prema njegovim rečima, to znači da sumnja i dalje postoji, iako još uvek nema dovoljno dokaza za podizanje optužnice. 
Vilijamson je trebalo da ima "drugačiji pristup", zato što se Kosovo nalazi u "veoma osetljivoj političkoj fazi", rekao je Hasani za Radio Slobodna Evropa. 
"Da je takva formulacija postojala pre tri godine, kada je Vilijamson preuzeo ovu obavezu, to bi bilo u redu. Ali, nakon tri godine istraživanja, Kosovu se ponovo stavlja na teret jedna sumnja, ne samo da se o tome nastavi istraga, jer je to u redu, već formulacija u kojoj se kaže da postoji sumnja, bez obzira na obim... to je svakako loša vest za Kosovo", kazao je on. 
Govoreći o mogućem podizanju optužnice protiv pojedinih rukovodilaca bivše Oslobodilačke vojske Kosova, Hasani ističe da se ne može govoriti o imenima, ali ako se radi o ljudima iz javnog života to predstavlja otežavajuću okolnost za Kosovo, jer se oni mogu suočiti sa međunarodnim pravosudnim organima. 
Foto: Slobodna Evropa

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni