ELEKTRODISTRIBUCIJA KOSOVSKA MITROVICA SELEKTIVNO SA MEDIJIMA
10/03/2015|Autor: Administrator|
|

GRAČANICA, 9.mart - Udruženje novinara Srbije (UNS) i Društvo novinara Kosova i Metohije (DNKiM) protestuju zbog selektivnog obaveštavanja medija o iključenju struje neplatišama na severnom Kosovu.
Elektrodistribucija Kosovska Mitrovica obaveštenja ne šalje portalu Kossev sa severa Kosova, zbog toga što, kako je naveo direktor Elektrodistribucije Slobodan Vukadinović, ovaj portal svojim tekstovima „ruši sistem naplate električne energije“.
Kako navode u redakciji Kossev-a, direktor selektivno šalje saopštenja i ne želi da odgovora na pitanja novinara ovog portala.
UNS i DNKiM smatraju da je ovakav postupak direktora Elektrodistribucije u Kosovskoj Mitrovici neprimeren i zahtevaju od snabdevača električne energije da svim medijima, pod istim uslovima, dostavlja informacije od javnog značaja. 
UNS i DNKiM ističu da tvrdnje da neko „ruši sistem naplate“ koje nisu potkrepljene dokazima nisu prihvatljive i da svako ko smatra da neki medij nije objavio tačnu informaciju treba da traži dematij ili ispravku, umesto da sebi daje za pravo da tumačenjem objavljenih medijskih sadržaja odlučuje kome će slati informacije, a kome ne.
 
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni