DVOSTRUKI ARŠINI EULEKSA
17/08/2014|Autor: Administrator|
|

BEOGRAD, 15. avgusta 2014. (Beta) - Građanska inicijativa SDP čiji je lider Oliver Ivanović optužen za učešće u ubistvima 1999. I 2000. godine na Kosovu kritikovala je danas Euleks tvrdeći da imaju dvostruke aršine prema Srbima i Albancima.   U saopštenju se navodi da je Euleks odbio molbu Ivanovića da posle podizanja optužnice bude pušten iz pritvora, dok je prihvatio da se sa slobode brani Ismet Hadža, jedan od pripadnika OVK optuženih za ratne zločine u Likovcu 1998. i 1999. godine. 
"Dvostruki aršini Euleksovog pravosuđa su najnovijim potezima još jednom u nizu diskreditovali Euleks kada je u pitanju pravo i pravda", navodi se u saopštenju. 
SDP je naveo da je Hadža "nastavak svog suđenja opstruirao krijući se po Kliničkom centru Priština", dok ga je Euleks "bezuspešno tražio, odnosno ubeđivao da ih udostoji i javi se na poziv suda". 
"Ono što vređa ceo srpski narod na Kosovu i Metohiji jeste da je niz primera dvostrukih aršina dug i u tim primerima Albanci su uvek u povlašćenoj poziciji, a Euleks se ponaša kao staratelj", navodi se u saopštenju. 
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni