DVE HILJADE DANA BRISELSKOG DIJALOGA
29/08/2016|Autor: Administrator|
|

GRAČANICA, 29. avgust – Dve hiljade dana od otpočinjanja dijaloga u Briselu između Beograda i Prištine navršava se danas. U tom periodu, posle serije dugih i, po rečima članova obe delegacije iscrpljujućih i teških pregovora, postignuti su dogovori koji su samo delimično doprineli normalizaciji odnosa Beograda i Prištine. 
Radio televizija Puls, kao članica TV Mreže, istraživala je šta građani u opštini Kosovska Kamenica misle o rezultatima dosadašnjih pregovora.
Svi se slažu u jednom -  da je previše vremena potrošeno, a suviše malo postignuto u interesu običnih ljudi.
“Mene niko ništa nije pitao, niti znam o čemu su se dogovarali Beograd i Priština u Briselu”, kaže jedan od lidera Srba i potpredsednik kameničke opštine Dragiša Savić. Dodaje da jedino što zna je to da nikakvog boljitka za srpsku zajednicu nema.
Sa druge strane, njegov kolega Fatmir Matoši ocenjuje da ipak ima i pozitivnih rezultata dijaloga u Briselu za građane gnjilanskog regiona.
“Otvaranjem alternativnog graničnog prelaza Kapija, planiranog za septembar ove godine, drastično će se smanjiti dužina putovanja od  Kamenice do Sijarinske Banje i Medveđe”, rekao je potpredsednik opštine Matoši.
Inače, kao nagradu za učešće u dijalogu Srbija je dobila otvaranje poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom, a Priština Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, kao i najavljenu viznu liberalizaciju.
 

Video



PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni