DPK PRIPREMA KOALICIJU
01/09/2014|Autor: Administrator|
|

PRIŠTINA, 31. avgusta 2014. (Beta) - Demokratska partija Kosova (DPK) koja je pobedila na parlamentarnim izborima 8. juna, priprema poziv predstavnicima postizbornog bloka kako bi se obezbedila široka oalicija za konstituisanje institucija Kosova. 
Kako prenose prištinski mediji, poziv che biti upuchen članicama postizborne koalicije Demokratskog saveza Kosova, Alijanse za buduchnost Kosova i Inicijative za Kosovo.  Partija aktualenog premijera Hašima Tačija se nada da che uspeti da ubedi postizborni blok da formiraju sveobuhvatnu koaliciju koja bi rukovodila Kosovo u naredne četiri godine. 
Izvori dnevnika Tribuna iz DPK su kazali da che tokom naredne nedelje iz te stranke na adresu članica postizbornog bloka biti poslati pozivi za konsultacije, jer je, kako smatraju, situacija promenjena nakon odluke Ustavnog suda Kosova oko načina izbora predsednika Skupštine Kosova.  Prema istom izvoru, DPK che izachi sa konkretnim planom za prevazilaženje političke krize u koju je ušlo Kosovo odbijanjem članica postizbornog bloka da budu deo vladajuche koalicije u kojoj bi bila i DPK. DPK još nije odlučila hoche li poziv za konsultacije dostaviti I pokretu Samoopredeljenje koji je najavio da che organizovati proteste kako bi se DPK zbacila sa vlasti. 
Istovremeno, lideri postizbornog bloka su i prethodnih dana ponavljali čda neche prihvatiti koaliciju sa DPK. 
 
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni