DIJALOG S KOSOVSKIM SRBIMA
11/08/2014|Autor: Administrator|
|

PRIŠTINA, 11. avgusta 2014. (Beta) - Za pokret "Samoopredelenje" nije važno koja će ličnost iz pokreta predvoditi dijalog sa Srbijom, koliko je značajno da dijalog vode predstavnici tog pokreta i da se odvija pod uslovima koje određuje Kosovo, a ne Srbija, piše danas dnevnik Koha ditore. 
Organizacioni sekretar pokreta Dardan Molićaj, koji je deo delegacije Samoopredeljenja koja razgovara s postizbornom koalicijom DSK, AZBK I IK o formiranju nove kosovske vlade. rekao je da dijalog treba voditi s kosovskim Srbima, a ne sa Srbijom, pošto dijalog sa Srbijom nije doveo do integracije Srba, niti ujedinio Mitrovicu. 
Molićaj je dodao da je kandidat za premijera iz postizborne koalicije, Ramuš Haradinaj, predložio da dijalog sa Srbijom vodi predstavnik Samoopredeljenja.  
"Pokret Samoopredeljenje stremi da 'zatvoreni' diplomatski dijalog u Briselu pretvori u otvoreni demokratski dijalog sa Srbima Kosova, gledajući u njima građane Republike Kosovo", kazao je Molićaj.  
Međutim, prema njegovim rečima, dijalog nije glavni uslov za Samoopredeljenje kako bi podržalo novu vladu. 
Samoopredeljenje insistira da dijalogu treba da prethodi promena Ustava Srbije u kom se navodi da je Kosovo njen sastavni deo, potom priznanje nezavisnosti Kosova, izvinjenje iz Beograda, obeštećenje za zločine izvršene na Kosovu i povratak tela svih nestalih. 
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni